راديو إسلام Radio Islam

  

Quran Radio

Loading the player...
Quran Radio
PDF BookDownload all files

أوقات الصلاة Orarul Rugaciuni

أسعار العملات Curs Valutar

حالة الطقس   Stare Vremii

Opinia ta

Cum este noul Site

View Results

Loading ... Loading ...

Testele lui Allah Subhanu Wa Ta’ala pentru noi oamenii
Allah Subhanu Wa Ta’ala ne spune ca noi, oamenii, vom fi testati. De asemenea noi stim ce asteapta El de la noi atunci cand trecem prin aceste teste si care va fi rasplata noastra daca le vom depasi cu succes.
Allah Subhanu Wa Ta’ala spune in Traducerea sensurilor din Coran :
“Va vom incerca cu putina spaima, foamete, lipsire de bunuri , de suflete si de roade, dar binevesteste celor rabdatori, Care, daca s-au abatut asupra lor vreo nenorocire, spun: “Noi suntem ai lui Allah si noi la El ne intoarcem.” Aceia sunt cei peste care se pogoara binecunvatarea Domnului lor si indurarea Lui si aceia sunt cei calauziti.”
(sura AL-Baqara 155-157)
Intr-o alta relatare Profetul Muhammed (sallalahu aleyhi wa salam) a spus: “Atunci cand Allah ii doreste binele unei persoane, ii trimite greutati.” (Bukhari)
Musulmanii pot fi incercati in multe feluri: boli, saracie, neascultarea copiilor fata de parinti, moartea unei persoane dragi. Toate aceste incercari daca sunt trecute cu rabdare, credinciosul primeste iertarea si rasplata de la Allah Subhanu Wa Ta’ala.
Abu Huraira (Allah să fie mulţumit de el) a relatat că el şi Profetul lui Allah (sallalahu aleyhi wa salam) au vizitat împreună, într-o zi, un bolnav care suferea de febră. Profetul lui Allah (sallalahu aleyhi wa salam) i-a spus bolnavului: „Bucură-te de vestea bună pentru că Allah Atotputernicul şi Gloriosul spune: “Îl voi încerca pe slujitorul Meu credincios în această lume cu focul Meu (febra), pentru ca el să fie salvat de porţia lui de foc în Viaţa de Apoi”. (Ibn Majah şi Tirmidhi).
Un slujitor credincios care suferă de febră şi alte boli în această viaţă va fi iertat de unele păcate în Viaţa de Apoi.

Când un slujitor se îmbolnăveşte, răsplata îi este scrisă în conformitate cu ceea ce obişnuia să facă atunci când era sănătos.

Uqba ibn Aamir (Allah să fie mulţumit de el) a relatat că Profetul (sallalahu aleyhi wa salam) a spus: „Fiecare faptă a zilei este pecetluită. Când un credincios se îmbolnăveşte, îngerii spun: “O, Doamne! Slujitorul Tău cutare şi cutare s-a îmbolnăvit». Stăpânul (nostru) spune: “Scrieţi în contul său aceleaşi fapte pe care obişnuia să le facă înainte să fie bolnav, până când se însănătoşeşte sau moare”.
(Acest hadis este autentic (sahih) şi a fost relatat de Ahmad în „Musnad”).

Fiecare dintre noi este testat de Allah Subhanu Wa Ta’ala. El ne pune la incercare in moduri diferite. Nu trebuie sa consideram momentele dificile din viata noastra drept o pedeapsa sau nemultumirea lui Allah Subhanu Wa Ta’ala fata de noi. De asemenea nu trebuie sa consideram ca prin succesul de care se bucura alte persoane acestea sunt privilegiate. De multe ori opusul este adevarat.
Abu Huraira (Allah să fie mulţumit de el!) a relatat că Profetul Muhammed (sallalahu aleyhi wa salam) a spus: “Allah Preaînaltul a spus: «Nu am nimic de oferit decât Paradisul ca răsplată pentru slujitorul Meu credincios, care, dacă Eu îi aduc moartea fiului sau fratelui său, îndură răbdător pentru răsplata Mea»”.
Abu Umama (Allah să fie mulţumit de el!) a relatat, citându-l pe Profet (sallalahu aleyhi wa salam) care a spus: „Allah Preaînaltul a spus: «Fiu al lui Adam! Dacă tu suporţi prima nenorocire cu răbdare, pentru a fi răsplătit, nu te voi răsplăti cu mai puţin decât cu Paradisul»”.
Allah ne spune ca binele si raul de care avem parte in viata reprezinta un examen pentru noi. Cum vom trece de aceste examene? Vom multumi cand vom avea parte de bine si vom fi rabdatori atunci cand intampinam greutati sau vom fi nerecunoscatori si vom renunta la credinta?
“Si sa stiti ca bunurile voastre si copiii vostri nu sunt decat o incercare si ca la Allah se afla rasplata mare.”
(Traducerea sensurilor din Coran, sura AL- Anfal 28)

Diferenta intre pedeapsa si incercare:
Pedeapsa este primita de cei care fac fapte rele. Incercarile sunt teste, care sunt trimise oamenilor, iar oamenii sunt testati atat cu lucruri bune, dar si cu lucruri rele.
In ceea ce priveste pedeapsa, Allah Subhanu Wa Ta’ala spune in Traducerea Sensurilor din Coran:
“Binele de care ai parte iti vine de la Allah, iar raul care te loveste iti vine de la tine insuti. Noi te-am trimis ca Vestitor [trimis, profet] pentru oameni. Iar Allah este de ajuns ca martor!”
(4:79)
In ceea ce priveste fraza “vine de la tine insuti”, Qutaadah a spus: “[inseamna] pedeapsa este pentru tine, O fiu al lui Adam, datorita pacatului tau.” Abu Saalih a spus ca “raul care te loveste iti vine de la tine insuti” inseamna “datorita pacatlui tau, si Eu [Allah] sunt cel care ti l-a trimis.” (Tafseer ibn Katheer)
Allah Subhanu Wa Ta’ala mai spune in Traducerea sensurilor din Coran:
“Nu va loveste nici o nenorocire, decat pentru ceea ce agonisesc mainile voastre, insa El iarta multe”
(42:30)
Daca nenorocirea este rezultata dintr-un act de ascultare fata de Allah Subhanu Wa Ta’ala, ca de exemplu ranile in timpul jihadului, sau pierderea unor bani in timpul migrarii pentru Allah Subhanu Wa Ta’ala, sau pierderea locului de munca pentru ca respectiva persoana s-a convertit si este musulman, atunci toate acestea sunt teste, incercari. Cel care le trece cu rabdare, va fi rasplatit.
Daca nenorocirea vine din cauza unui pacat, ca de exemplu, o boala cu transmitere sexuala, boli, sau imbolnaviri cauzate de bautul alcoolului, consumarea de droguri etc etc, atunci aceasta este pedeapsa din aceasta lume.
Daca nenorocirea nu este legata nici de o fapta buna, nici de un pacat, ca de exemplu altfel de boli, pierderea unui copil, sau esecul in afaceri, atunci depinde de situatia persoanei. Daca este bun si devotat, atunci este un test, daca este o persoana pacatoasa, atunci este o pedeapsa.
Nenorocirea unei persoane poate fi o pedeapsa pentru a-si ispasi pacatul, sau poate fi un test pentru a primi mai mult hasant (fapta buna).
O persoana nu ar trebui sa se laude singur, ci ar trebui sa fie critic cu el si cu slabiciunile lui, pentru a le putea invinge.

Povestea convertirii mele

Bismi Allah Al-RAhman AlRahim
As-salam alaikum wa rahma7uAllahi wa barakatuh .

Povestea mea in Islam !

Acum am 16 ani, numele meu Islamic este “Omar” iar numele real este “Boicea Luigi Constantin”
Nascut si crescut in Romania precum un Crestin Ortodox , cu voia Lui Allah, mai tarziu am devenit Musulman dupa ce am descoperit adevarul existentei Lui Dumnezeu .

Cum am devenit Musulman !?

La inceput, am devenit prieten cu un baiat Syrian pe nume Omar Hamade in varsta de 16 ani .
Deoarece el vorbea foarte bine in Romana , l-am intrebat … – “De unde sti sa vorbesti asa de bine? si cum se face ca locuiesti in Bucuresti?” ( Capitala Romaniei )
Dupa aceasta , el mi-a raspuns ca sta in Romania de cativa ani pentru ca a fost nevoit sa plece din Syria datorita razboiului civil .
Auzind toate acestea , si datorita faptului ca sunt EUROPEAN .. la noi nu prea s-a auzit de Razboaie si chestii de genul . Asa ca am devenit foarte curios si am inceput sa caut informatii despre Syria

Prima data am scris pe Youtube ” Syria war ” iar primele videoclipuri au fost din armata “presedintelui” Bashar Al-Assad .
Aceste videoclipuri m-au socat foarte tare , datorita imaginilor groaznice care se intamplau fix in fata ochilor mei .
M-au tulburat foarte tare , doream cu orice pret ca razboiul sa fie castigat de popor . Ba chiar ii sustineam la fiecare video pe care il gaseam si pe orice pagina de socializare .
De atunci timp de 5 luni , am cautat videoclipuri , informatii , documentare si tot ce era posibil despre poporul Syrian si despre Istoria Syriei . Iar in cautarile mele indelungate, se pare ca am acumulat o dragoste IMENSA pentru cauza lor , pentru Islam ,pentru educatia Islamica , pentru Allah, si un respect enorm pentru femeile Musulmance .
Dar dupa acele 5 luni, acumuland dragostea mea fata de limba Araba , fata de Islam si fata de Allah . Am realizat ca ceea ce se intampla in Syria nu are nici o legatura cu Islamul .

Si uite asa… la o doza de curaj insotita de putina frica mi-am luat inima in dinti si am scris pe Facebook -> ” Grupuri de Musulmani in Craiova ” .
Slava Lui Allah am gasit o doamna pe nume Damian Maya, care este convertita la islam de 5 ani iar in prezent traieste in Grecia alaturi de familia ei si se ocupa cu “Dawa al Islamiya”-”Invitatie la Islam”. Doamna Maya este o femeie si o Musulmanca de nota 10+ careia i-am spus cu ce fel de informatii vin in legatura cu Syria si cu Islamul .
Pentru ca Maya are un suflet bun, cu voia Lui Allah a acceptat sa ma invete adevaratul sens al Islamului si mi-a aratat cat de iubitoare poate fi aceasta religie si cat adevar detine.

Dupa 3 luni de Studiat Islamul cu surioara mea Maya , WALLAHI AZEEM Shahada a venit de la sine . Chiar am luat-o prin surprindere, nu s-ar fi asteptat ca un copil de 16 ani sa creeze o iubire atat de puternica pentru Islam si sa depuna SHAHADA in mai putin de 3 luni de studii asupar Islamului.
Dupa ce am depus SHAHADA in mai put in de 1 saptamana am fost complet alt OM ! .
Am renuntat la Lumea Anturajelor , care includea Droguri , Alcool , nopti pierdute , jocuri de noroc , si prieteni falsi cu interese obscure .

Datorita acestei schimbari masive pe care Islamul a avut-o in Inima si in Sufletul meu, Mama mea a devenit curioasa asupra faptului cum a reusit Islamul ca in mai putin de 1 saptamana sa distruga toate anturajele rele pe care le aveam si pe care familia incerca sa le elimine.
Si uite asa scumpa mea Mama, (Allah sa o rasplateasca pentru tot binele facut mie , si pentru toata iubirea care mi-o poarta). A incercat sa caute ceva informatii asupra Islamului din “sursele” care ii erau disponibile in timpul acela .
Pentru ca “sursele” erau niste Oameni nu prea inteligenti si cultivati , punand la socoteala si lipsa de cunostinta asupra Islamului . I-au spus ca Musulmanii sunt “TERORISTI” ca nu trateaza femeia cu respect si ca facem N si N de lucruri rele .

Si dupa toate aceste lucruri auzite , dupa toate aceste minciuni . Eu mi-am inceput Jihadul, Jihad fisabilillah dar nu cu puterea Sabii ci cu puterea Cuvantului .
De fiecare data cand ea imi spunea informatii gresite si eronate asupra Islamului, de dragul Lui Allah a trebuit sa imi mentin calmul si sa pastrez un limbaj adecvat, explicandui ca toate acele lucruri sunt minciuni care nu reprezinta absolut deloc Islamul .
Dupa cuvinte foarte grele din partea ei si lungi luni de lupta si straduinta pe calea Islamului, am facut-o sa ma accepte ca si Musulman . Allah akbar

Urmatorul Jihad a fost cu Unchiul meu ( fratele ei ) , dar … dupa ce i-am explicat adevaratul sens al Religii Crestine si al Religii Islamice , slava Lui Allah m-a acceptat si el ca fiind Musulman .

In prezent Jihadul meu continua cu matusa mea ( sora mamei mele ) si cu tatal meu ( care este unde “este” pentru niste lucruri rau facute )
Matusa mea nu vrea sa mai vorbeasca cu mine, dupa o cearta pe baza alegerii mele in privinta Islamului, eu ii respect decizia iar ea e obligata sa mi-o respecte pe a mea . – In prezent nu ne vorbim

Cat despre tatal meu , el m-a pus sa aleg intre el si Islam si cum il iubesc pe Allah mai mult decat orice eu am ales Islamul si pe Allah .
Asa ca tatal meu mi-a zis la telefon ” Ca incepand de acum , el nu mai are nici un fiu . Fiul sau a murit si nu mai exista pentru el . ”

Aveti dreptate , sunt niste cuvinte grele . Dar nu am ce sa fac, asta mi-a fost scris de Allah subhan wa ta3ala .
Sa il iubesc mai mult pe El[ALLAH] decat pe oricine altcineva din aceasta lume, si nu uitati ca cele bune si cele rele vin de la Allah, noi trebuie doar sa tinem pieptu tare pentru loviturile si pentru problemele pe care o sa le intamplinam .
Indiferent de cate probleme o sa intampinati in aceasta viata, toate acestea vin de la Allah deoarece Allah v-a iubeste enorm si vrea sa v-a testeze credinta si rabdarea .

In sha Allah , de curand am inceput sa ma mai trezesc la FAJR . Incerc sa fac tot posibilu sa ma trezesc la aceasta rugaciune speciala .
In prezent, pana fac 18 ani imi doresc tare mult sa stau focusat pe Rugaciune si citirea&intelegerea Quranului in limba Romana .

Iar aici sunt planurile mele pe viitor .
Cu voia Lui Allah, dupa ce o sa fac 18 ani . Imi doresc din toata inima sa calatoresc in Medinah la Universitatea Islamica

- Imi doresc sa devin un Seikh
- Imi doresc sa am un servici bun pentru a putea a ma intretine pe mine si pe familiea ce am sa mi-o fac la timpul potrivit
- Imi doresc sa intemeiez o familie cu o femeie Musulmanca .
- Imi doresc sa am copii ,fetite si baietei . Allah stie mai bine
- Imi doresc sa imi cresc copii mari si sa am grija de familia mea
- Iar spre final, imi doresc sa iau parte la Jihad bis saif, pentru apararea fratilor si surorilor Musulmance cat si a Crestinilor si Evreilor care o sa traiasca sub protectia Unui Stat Islamic .( Daca o sa apara vreunul ADEVARAT )
- Iar daca o sa trec cu bine si peste pasul anterior, mi-as dorii ca la batranete sa imi dau duhul in Sujood in interiorul Moscheei.

Fie ca Allah sa imi indeplineaca toate visele in privinta Islamului .

Nu uitati sa v-a rugati pentru toti fratii si surorile noastre din toate tarile Islamice si non-Islamice

boicea luigi constantin

Sase drepturi pe care le are un musulman

Abu Hurayrah (radhiAllahu ‘anhu a relatat ca Mesagerul lui Allah (salla Allahu alaihi wa sallam) a spus:

“Drepturile unui musulman asupra altui musulman sunt sase: Atunci cand il intalnesti, il intampini cu salam (a spune As-Salamu Alaykum), atunci cand te invita, tu ii accepti invitatia, atunci cand te consulta intr-o problema, tu ii dai un sfat sincer, atunci cand stranuta si preamareste pe Allah, tu ii ceri lui Allah sa aibe mila asupra lui, atunci cand este bolnav, il vizitezi, iar atunci cand moare, tu il acompaniezi (prin inmormantare).” Muslim

Primul drept
“Atunci cand il intalnesti, il intampini cu salam (a spune As-Salamu Alaykum)”. Urarea de pace este o cauza de iubire, care produce credinta, si care il conduce pe persoana in Paradis. Aceasta este precum profetul (salla Allahu alaihi wa sallam) a spus: „Pe Cel in mana Caruia este sufletul meu, voi nu veti intra in Paradis, pana cand nu veti crede, si nu veti crede pana cand nu va veti iubi unul pe altul. Sa va sfatuiesc asupra a ceva ce daca veti face, va veti iubi unul pe altul? Raspanditi urarile de pace intre voi.” Urarea de pace este o caracteristica nobila a Islamului pentru ca fiecare dintre cei doi care se intalnesc si care se roaga unul pentru celalalt pentru aparare de rau si pentru mila lui Allah aduce ceva bun. Si ce urmeaza este o fata zambitoare care inlatura sentimentele de strainatate. Asadar a ura pace este dreptul fieacarui musulman si este obligatoriu pentru o persoana sa raspunda atunci cand este salutat. Si cei mai buni dintre oameni sunt cei care incep urarea primii.

Al doilea drept
“Atunci cand te invita, tu ii accepti invitatia”. Asta inseamna ca atunci cand el te invita la masa, atunci accepta invitatia fratelui tau care doreste sa se apropie de tine. Accepta invitatia, doar daca nu ai o scuza.

Al treilea drept
“Atunci cand te consulta intr-o problema, tu ii dai un sfat sincer”. Atunci cand el iti cere sfatul cu privire la o actiune, daca sa o faca sau nu, atunci sfatuieste-l asa cum ti-ai dori pentru tine. Daca actiunea este una benefica in toate aspectele, atunci incurajeaza-l sa o faca, iar daca este una ce aduce rau, atunci sfatuieste-l impotriva. Iar daca actiunea implica si binele si rau, atunci explica-i sa cantareasca consecintele bune si cele rele. De asemenea daca iti cere sfatul cu privire la o persoana, sau asupra unei casatorii cu o femeie, atunci sfatuieste-l sincer asa cum ai face pentru tine. Evita sa il dezamagesti cu privire la aceste aspecte pentru ca oricine dezamageste un musulman, atunci nu este unul dintre ei.

Al patrulea drept
“Atunci cand stranuta si il preamareste pe Allah, roaga-te pentru el”. Stranutul este un semn de bunatate de la Allah pentru oameni, deoarece Allah a creat un pasaj pentru a iesi aerul blocat in corp, astfel ca persoana care stranuta simte o usurare. Asadar, profetul (salla Allahu alaihi wa sallam) a sfatuit ca o persoana sa il preamareasca pe Allah pentru aceasta bunatate. Cel care stranuta spune “Allhamdulillah”, iar musulmanul ii raspunde: “Yarhamukallah” (Allah sa aiba mila de tine).Apoi persoana care a stranutat raspunde: “Yahdikum Allahu wa iuslihu balakum” (Allah sa te calauzeasca)

Al cincelea drept
“Atunci cand este bolnav, il vizitezi”. Vizitarea bolnavilor este unul din drepturile musulmanului, in special daca persoana bolnava este din familia ta sau prietenul tau. Este una dintre faptele cele mai bune.

Al saselea drept
“Atunci cand moare, tu il acompaniezi (prin inmormantare)”. Cel care urmeaza o procesiune funerare pana cand este efectuata rugaciunea asupra decedatului, va primi o Qeerat in rasplata (echivalenta cu marimea Muntelui Uhud). Si daca el urmeaza procesiunea funerara pana cand corpul este ingropat, atunci el va primi 2 Qeerat in rasplata. Urmarea procesiunii funerare cuprinde drept pentru Allah, un drept pentru decedat, si un drept pentru rudele decedatului ramase in viata.
>Ash-Shaikh ‘Abdur-Rahmaan bin Naasir As-Sa`dee (Rahimahullaah)< Echipa Lumea Islamica

Iertarea Profetului (pacea asupra lui) și sinceritatea față de Ikrema ibn abi jahl

Profesorul Hasan Ali (Allah să aibă milă de el) a spus în revista sa „Nur al-Islam”, că un coleg brahman i-a spus, odată: „Eu, recunosc şi cred că Mesagerul Islamului este cel mai notabil şi cel mai desăvârşit om al istoriei.” Profesorul l-a întrebat: „De ce-l consideri ca fiind cel mai important bărbat?” Acela a răspuns: „Pentru că găsesc că Mesagerul Islamului avea multe şi diferite caracteristici, nobleţe şi maniere morale, care n-au fost niciodată adunate toate într-un singur om, în toată istoria omenirii. Era ca un rege, sub care întreaga Peninsula Arabică s-a unit şi, cu toate acestea, era un om umil şi simplu. Credea că nu deţine nimic şi că toată puterea Îi aparţine doar lui Allah.”

Ikrema ibn Abi Jahel era un dușman mare al islamul, la început . Era copilul lui Abi Jahel mare dușman al Profetul. El a vrut cu toată forța lui să distrugă islamul la început și să-l omoare pe Profetul Muhammed ( pacea fie asupra lui )..
Când Profetul Muhammed (pacea asupra lui) a deschis mekka, Ikrema a fost înfricoșat să nu fie omorât de musulmani și de Profet așa că a decis să plece în Yemen . Soția lui a intrat în islam și a vrut să-l ajute, așa că se duse la Profetul Muhammed și spuse că bărbatul ei a plecat în Yemen de frică .
Profetul a spus pur și simplu ; hwa amen ( adică să aibă pace și să nu-i fie frică de noi ). Profetul nu a spus niciodată că a avut dușmănie mare sau vreo amintire urâtă cu musulmani…pur și simplu a iertat pe Ikrema.
Se duse nevasta lui ( umm hakim bint hareth bin hichem ) și a caut pe bărbatul ei până l-a găsit vrând să urce pe o barcă în Yemen, și i-a zis că Profetul l-a iertat. Și s-a întors Ikrema în Mekka și înainte ca el să ajungă , Profetul (pacea asupra lui) a cerut de la toți prietenii lui ca să nu jignescă cumva pe Ikrema și să nu-i aducă aminte de tatăl sau sau dușmănia lui…( subhan Allah aceasta este caracterul Profetului (pacea asupra lui)…pur și simplu a iertat fără să ceară nimic în schimb). Și s-a întors Ikrema în mekka și s-a bucurat Profetul (pacea asupra lui) de el apoi a intrat în islam și a cerut iertare de la toți oamenii , și a fost Ikrema un om drept care a ajutat pe musulmani și a luptat cu ei până a murit martir în bătălia de Yarmouk. Aceasta a fost caracterul Profetului Muhammed (pacea și binecuvântarea asupra lui) a avut o inimă albă, fără invidie și fără dușmănie…așa cum spune Allah : enaka ala kholok adhim ( ai un caracter minunat ).

Un articol de Faouzi Balti

الأرشيف

Ora

Reclame

MACELARIA

HALAL AL IMAM
Bucuresti
Str TRAIAN POPOVICI
(FOSTA UNITATII)
NR 114 ,SECTOR 3,
BUCURESTI
Telelfoane:
0721 799 005

0744677088

0721799005

Hijri Calendar

  July 2015
  Ramadhan - Shawwal 1436
  S M T W T F S
  1
  14
  2
  15
  3
  16
  4
  17
  5
  18
  6
  19
  7
  20
  8
  21
  9
  22
  10
  23
  11
  24
  12
  25
  13
  26
  14
  27
  15
  28
  16
  29
  17
  30
  18
  1
  19
  2
  20
  3
  21
  4
  22
  5
  23
  6
  24
  7
  25
  8
  26
  9
  27
  10
  28
  11
  29
  12
  30
  13
  31
  14

Linkuri Utile

Radio islam